Ukrainian English German Polish

   Кафедра являється потужними навчальним підрозділом Первомайського навчально-наукового інституту НУК імені адмірала Макарова і має високий науково-педагогічний потенціал. Підготовку здобувачів вищої освіти здійснюють: доктор економічних наук;  професори;  кандидати економічних наук, доценти. 

   Кафедра  економіки, обліку та підприємництва здійснює навчання за трьома спеціальностями:

051 – Економіка;

071 – Облік і оподаткування;

076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність.

          Спеціальність «Економіка» є комплексною економічною спеціальністю. Для фахівців такого профілю потрібні глибокі знання з мікроекономіки, макроекономіки, менеджменту, фінансів, маркетингу, зовнішньоекономічної діяльності, логістики, економіки та стратегії розвитку підприємства, фінансового обліку, аудиту, організації виробництва, інноваційної діяльності, господарського права тощо.

          Спеціальність «Облік і оподаткування» є універсальною спеціальністю, яка пов’язана зі створенням та управлінням інформацією про усі, без винятку, процеси в діяльності сучасного підприємства та держави в цілому. Підготовка спеціалістів спрямована на отримання глибоких знань, які надають йому можливість працевлаштування у двох напрямах: бухгалтерському обліку та оподаткуванні.

          Спеціальність  «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» є новою спеціальністю з підготовки компетентних фахівців, яка охоплює повний спектр знань щодо розробки ідеї, організації та здійснення власного бізнесу. Створення такої спеціальності обумовлене потребою ринкового середовища та станом економіки в Україні.

         Підприємництво, торгівля та біржова діяльність – це спеціальність для тих, хто бажає розвиватися та впевнено підніматися кар’єрними сходами. За період навчання компетентні викладачі розкриють потенціал кожного, використовуючи власний науково-практичний досвід.

         Кафедра має стійкі зв’язки з підприємствами, комерційними фірмами, навчальними та науково-дослідними організаціями. Підтримуються і розвиваються контакти з міжнародними та національними установами з удосконалення бізнес-освіти.

    Головна особливість кадрового потенціалу кафедри – поєднання економічної та технічної освіти викладачів і наявність у них досвіду науково-педагогічної та практичної економічної діяльності, що підтверджено стажуванням викладачів у провідних вітчизняних та зарубіжних університетах, загальновідомих комерційно-виробничих структурах і наявністю у них фахових сертифікатів та ліцензій підвищення кваліфікації. Кафедра здійснює науково-творчу співпрацю з іншими навчальними закладами України  та  зарубіжжя. 

          Щороку на інженерно-економічному факультеті проводиться Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми розвитку регіону: промисловий і економічний аспект»та Міжвузівська студентська науково-практична конференція «Молодь, освіта, наука».

       Головним завданням кафедри слід вважати науково-методичне, практичне, інформаційне та кадрове забезпечення підготовки фахівців спеціальностей 051-Економіка, 071 – Облік і оподаткування та 076-Підприємництво, торгівля та біржова діяльність для формування компетенцій у їхній майбутній професійній діяльності у сфері економіки, обліку та управління підприємством, торгівлі та підприємництві.