Ukrainian English German Polish

ВЕЛИКДЕНЬ – одне з найвизначніших народних Свят, яке впродовж багатьох тисячоліть займає на території України серед Календарних Свят Наших Предків одне з найпочесніших місць. Витоки цього Свята сягають глибини не віків, а тисячоліть. І хоч походження Свята стерлося в людській пам’яті, його календарно-обрядові особливості дозволяють осягнути витоки виникнення та етапи розвитку в часі.

Великдень в Україні — це ще й свято весняного воскресіння, оновлення природи, що відзначалось у день весняного рівнодення ще за часів язичництва. Це поєднання двох вір, двох світів — язичництва й християнства — до сьогодні збереглось у віруваннях та великодній обрядовості українців.

Історію свого народу можна пізнати, вивчаючи його звичаї, ті прикмети, по яких розпізнається народ.

Оскільки студенти 1-го курсу 131-ВД групи ще не зовсім добре знають народні звичаї та традиції ,то з метою збагачення їх знань  про одне із найбільших християнських свят — Великдень було проведено свято «Великодні дзвони».

Студенти мали змогу ,готуючись до свята, дізнатись чимало нового, а також позмагатись у різних конкурсах та вікторинах.

І-е місце посіла команда »Сокіл»

ІІ-е місце – команда «Князь»

ІІІ-е місце – команда «Соняшник»

ІV-е місце – команда «Планета»

Чудовий світлий празник Великодня робить нас добрішими, терплячішими один до одного, піднімає з глибин нашої душі все найпрекрасніше. Головний висновок, який ми робимо в цей день, - люби і поважай ближнього свого і таке ж відношення отримаєш і до себе. Не будемо ж і ми втрачати віру в людину, а почнімо з себе, відмовившись від злості, людиноненависництва, лихослів'я та інших пороків.