Ukrainian English German Polish

Харків – обласний центр України, який здавна носить титул українського  мегаполісу. Це гігант вітчизняної промисловості, великий  освітній та культурний центр. Харків – місто славетних традицій, місто незвичайної (в деякі періоди  – трагічної) долі, яке пишається своїм історичним минулим. 

Саме тому було прийнято рішення відвідати першу столицю України – Харків.

 {adselite} 

А знайомство розпочалося із харківського метрополітену, який сьогодні налычує 30 станцій з трьома підземними пересадочними вузлами в центрі міста. Усі станції Харківського метрополітену є підземними. З них 6 глибокого і 23 – мілкого.

Далі студенти відвідали площу Свободи, де встановлено меморіал, присвячений Небесній сотні та загиблим в АТО.

На майдані нас очікував автобус.

Який довіз до екопарку Фельдмана, так як зоопарк знаходиться за межами Харкова, поруч з окружною дорогою. День віщував відмінну погоду і проведення часу.  Екопарк Фельдмана – це затишний острівець живої природи.

По всій території можна знайти цікаві ковані фігури звірів і птахів. Бажаючі можуть зайняти місце шостої мавпочки в цій чудовій композиції.

Нові і досить сучасні зони для звірів не можуть не радувати.

Але пора повертатися до міста, де студентів очікувало, ще не менш цікаве місто – це центральний парк Горького,що розташовується на площі понад 130 га.

Після прогулянки по парку та відвідування атракціонів ми вирішили пройти по одній із центральних вулиць Харкова – Сумській, довжина якої 4,2 км. Вулиця отримала  назву від дороги на Суми, яка тут проходила в XVII столітті. На вулиці знаходяться Театральна площа, будинки, різної архітектури, з різними  традиціями та  стилями, починаючи з 16 століття й до сучасності. 

Вечірня прогулянка продовжилася по Полтавському шляху і закінчилася на  привокзальній площі. 

Дуже сумно було прощатися із таким історично чудовим містом. Але ми не говоримо прощавай, а до нових зустрічей, Харків!

Студенти 311 –ОКС групи, куратор Л.Ф. Клига