Ukrainian English German Polish

DSC 1368

Студенти Первомайського політехнічного інституту та коледжу НУК ім.адмірала Макарова на чолі з директором С.М. Доценком напередодні Дня міста взяли участь у відкритті меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Вадима Яновича, який загинув під час воєнних дій на Сході.

{adselite}

DSC 1342

Вадим посмертно нагороджений орденом «За мужність» 3-го ступеня. У 18-ть років був призваний до лав Збройних Сил України. Служив у спецназі. Після служби повернувся до рідного міста, звідки був призваний на військову службу. Служив командиром відділення зв’язку взводу управління 79-ї аеромобільної бригади. Під населеним пунктом Д’яково Луганської області отримав смертельне поранення.

DSC 1332

Дошку встановлено на будинку, де проживав герой. До речі, вулиця, на якій мешкав Вадим, тепер, за рішенням сесії міської ради, носить його ім’я. 

Ініціатором цієї пам’ятної акції виступили  члени виконавчого комітету, зокрема Семен Пітерман. 

DSC 1357

В заході взяли участь також батьки Героя – Микола Васильович та Наталія Марківна Яновичі, перші особи міста, депутати міської ради та члени виконавчого комітету. Сам захід організовували гімназисти (директор Наталія Качура), школи, яку закінчував Вадим. 

DSC 1362