Ukrainian English German Polish

Традиційно в стінах Первомайського політехнічного інституту НУК імені адмірала Макарова  за сприяння  громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»; Миколаївського представництва Групи компаній «Баланс»;  редакції видання «Баланс» у Миколаївській області 27 квітня відбувся семінар – практикум на тему : «Головний бухгалтер і безпека бізнесу», активними учасниками якого стали бухгалтери практики, керівники підприємств, приватні підприємці, викладачі та студенти інституту.

На семінарі було розглянуто такі актуальні наразі питання:

1. Огляд актуальних змін законодавства та роз'яснень контролюючих органів. Так досліджено норми ПКУ, які застосовуються з 01.04.16 р.; електронне адміністрування акцизного податку з реалізації пального.

2.   Відрядження по Україні та за кордон. Лектори зупинилися на методиці складання звіту про відрядження; застосуванні платіжних карток у відрядженнях.

3.  Питання по зарплаті, звітності по ЄСВ та 1 ДФ: лекторами було наголошено  на що звернути увагу. Роль мінімальної зарплати у визначенні бази нарахування ЄСВ. Нюанси заповнення звіту з ЄСВ та форми № 1ДФ.

4.  Листок непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами: розрахунок, подача Заявки та звітність.

5.  Майнове декларування: роз’яснено хто зобов'язаний декларувати свої доходи і в які терміни необхідно сплатити податкові зобов'язання з ПДФ і військового збору; випадки коли декларація не подається.

6.  Адміністрування екологічного податку. Рентна плата за воду. Звітність.

Донесли до присутніх відповіді та роз’яснення лектори семінару:

Чоларія Вікторія Нодарівна - директор з розвитку південного регіону ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»

Ківачук Тетяна Сергіївна - менеджер з розвитку ринку Групи компаній «Баланс» в Миколаївській області;

Тоя Світлана Миронівна – представник компанії «1С: Україна».

Дуже доречним перед складанням квартальної звітності був аналіз нововведень у законодавстві.

Учасники семінару-практикуму отримали поради та рекомендації щодо складання звіту про відрядження, звітності по ЄСВ та 1 ДФ.

Завершилася робота семінару бліц-запитаннями практикуючих бухгалтерів, на які Чоларія В.Н. надала чіткі і зрозумілі роз’яснення. Така активність аудиторії дає змогу розвиватися  ТОВ «Баланс-Клуб» так як незмінний девіз компанії вже 25 років: «З нами завжди є рішення!»