Ukrainian English German Polish

На весь світ лунає сьогодні поетичне слово Лесі Українки. Усе прогресивне людство схиляється в пошані перед світлим генієм поетеси, яка сіяла розумне, добре, вічне.

Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея, як прозвали її, несла вона вогонь своїх поезій, цю іскру Божу, за життя людям, несе і зараз, устами нашими, її потомків. То ж нехай звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю, як шана наша пам'яті її.

У Первомайському коледжі відбулося свято «Леся Українка – геніальна донька українського народу» з нагоди 145 річниці з дня народження .

Студенти 1-го та 2-го курсів разом з викладачем української мови та літератури

 Дегтяренко О. Є. мали змогу не тільки глибше познайомитись з життєвим і творчим шляхом поетеси ,а й позмагатись у різних конкурсах та зустрітись з

літературними героями творів Лесі Українки.

 Переможцями стали:

Конкурс віршів: Кондрашов Владислав -152-П;

Конкурс «Цікавий факт з біографії» - Онуфрієнко Богдан- 171-ЕП:

Конкурс- захист самостійної роботи за поемою Лесі Українки «Бояриня» -

Панасюк Ліля – 151-П ;

Конкурс газет – Венграновська Катерина -152-П;

Літературна вікторина :»Життя і творчість Лесі Українки» - Панчишина

Анастасія – 152-П;

Дійсно, Леся Українка підтвердила своїм життям своє призначення дочки Прометея. Адже вона запалила в серцях людей силу духу, добра, самопожертви в ім’я свого народу, вогонь відданості і патріотизму, віру в краще майбуття. Й іскри того вогню засвітила в усьому світі.

Видатні поети ніколи не полишають нас. З'єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя. Будуть відходити віки, будуть приходити віки.. .а вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей, бо допоки живе надія - живий і народ. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.