Ukrainian English German Polish

День енергетика в Українісвяткують у найбільш короткий світловий день року, що можна вважати досить символічним, зважаючи на роль працівників сфери енергопостачання в сучасному суспільстві.

Робота енергетиків полягає в забезпеченні одного з найважливіших благ цивілізації — тепла і світла. Завдяки їхній щоденній праці в наших будинках, школах, лікарнях та дитячих садках створені умови для комфортного перебування. Невтомною працею, талантом і наснагою кількох поколінь створено розвинутий, потужний енергетичний комплекс. Введення в експлуатацію нових енергетичних потужностей, впровадження енергозберігаючих та екологічно безпечних енергосистем переконливо свідчать про високий потенціал енергетичної галузі України.

Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і щонайдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна. Україна завжди займала значне місце у сфері розвитку і управлінні паливо-енергетичним сектором. На території країни розроблялися і впроваджувалися новітні досягнення в цій галузі.

Саме освітленню цих досягнень і було присвячено студентський міжвузівський науково-практичний форум «ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ ЯК ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА УКРАЇНИ», що відбувся в стінах ППІ НУК 22 грудня 2015 року.

На початку форуму декан машинобудівного факультету  к.т.н. Анастасенко Сергій Миколайович поздоровив присутніх з Днем енергетика України.

Активну участь у роботі форуму прийняли студенти машинобудівного факультету. 

Також студенти машинобудівного факультету отримали поздоровлення від завідувача кафедри ФЗТД к.х.н. доцента Тарасова Ігоря Вадимовича.

Декан машинобудівного факультету підвів підсумки роботи форуму та на завершення засідання нагородив доповідачів почесними грамотами.