Ukrainian English German Polish

9 – 13 листопада 2015 року кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін і безпеки життєдіяльності та цикловою комісією соціально-гуманітарних дисциплін проведено Тиждень української словесності, присвячений Дню української писемності та мови. 

У рамках Тижня було  проведено 15 різноманітних конкурсів. У творчих роботах, дослідницьких та інтелектуальних конкурсах взяли участь студенти інституту та коледжу. Заплановані заходи були спрямовані на розвиток громадянської свідомості студентів, формування здатності до групової та колективної роботи.

Аудіодиктант національної єдності зібрав усіх небайдужих до українського слова. Учасники виявили високий рівень мовної грамотності.

 

Виставка студентських робіт «Вишиванка» підтвердила – традиції української  національної вишивки не тільки продовжують жити, а й, вдосконалюючись, набирають високопрофесійних форм.

Гарні та оригінальні студентські  вироби: серветки, рушники, панно, сорочки – вражали лаконічністю та різноманітністю, художньою майстерністю та творчою фантазією.

  

 

Не зупинившись лише на демонстрації робіт, студенти та викладачі із задоволенням одягли вишиванки, підтверджуючи, що все українське – стильне і модне.

 

Велику кількість учасників зібрали цьогоріч міжшкільні олімпіади з української мови, світової літератури, історії та англійської мови. Змагання дали змогу виявити рівень знань, умінь, навичок, творчих здібностей учнів міських шкіл та ближче познайомитися з навчальним закладом. Хто зна… Може серед них є наші майбутні студенти…

  

  

Найбільшу кількість шанувальників зібрав конкурс на кращого знавця традиційної української кухні.  Учасники приготували страви, характерні для різних регіонів України. Вареники, борщ, сирники, налисники, деруни  - все студенти і викладачі могли скуштувати.

 

 

 

Щоб розмовляти українською мовою, не потрібні ні гроші,ні фізичні зусилля, достатньо бажання. До такого переконання прийшли студенти 271-ЕП та 281-БО груп. Вони підготували інформ-досьє «Історія української мови», взяли участь у мовній ігротеці «Ми знаємо українську».

 

Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов – стільки  разів ти людина. Але без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною свого народу, його історії і культури.