Ukrainian English German Polish

 

         В умовах жорсткої конкуренції на сучасному ринку праці найважливішим пріоритетом соціальної політики держави є збереження трудового потенціалу та соціальний захист населення від безробіття, особливо тих, хто не здатний ще конкурувати на рівних. До цієї категорії, насамперед, належить молодь. Служба зайнятості використовує різні механізми щодо вирішення актуальних проблем зайнятості зазначених осіб. Крім надання допомоги з підбору підходящої роботи, молоді люди безкоштовно отримують профінформаційні та профконсультаційні послуги щодо вибору професії з урахуванням потреб регіонального ринку праці, залучаються до участі в різних семінарах та ярмарках вакансій, навчаються складанню резюме тощо.

 Відтак, 15 вересня 2015 року студенти Первомайського коледжу НУК імені адмірала Макарова стали учасниками заходу «День відкритих дверей» в Первомайському міськрайонному центрі зайнятості.

 Метою заходу було вирішення одного з найголовніших питань сьогодення у сфері зайнятості населення – працевлаштування молоді на перше робоче місце, підвищення рівня поінформованості молоді про послуги служби зайнятості, орієнтація на легальне працевлаштування.

Головним завданням заходу було показати напрямки роботи Держаної служби зайнятості щодо вирішення питань працевлаштування незайнятого населення, розповісти про соціальні гарантії для громадян в період відсутності підходящої роботи, ознайомити з послугами служби зайнятості.

 

Фахівці центру зайнятості організували для студентів екскурсію, під час якої пройшлись по технологічному ланцюжку обслуговування відвідувачів, розповіли про співпрацю з роботодавцями, докладно висвітлили послуги служби, що сприяють працевлаштуванню. Студенти мали змогу ретельно оглянути розміщену на стендах інформацію, папки з описами професій, паспорта підприємств, установ і організацій, ознайомитися з інформаційним куточком для молоді.

 Відвідувачі отримали інформацію про ситуацію на ринку праці, особливості працевлаштування в сучасних умовах, потребу в працівниках за професіями, які користуються попитом на ринку праці, про можливість їх отримання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, про можливість започаткування власної справи.

 Захід пройшов у формі відкритого діалогу та дав змогу дійти консенсусу в деяких питаннях зайнятості молодих спеціалістів, зокрема в тому що потрібно бути активними у пошуку роботи, підвищенні кваліфікації, та мати змогу проявити себе під час стажування.