Ukrainian English German Polish

Шановні наукові, науково-педагогічні працівники, студенти!
Щиро вітаємо з Днем науки!

 

    Це свято органічно увійшло в наше університетське життя, стало днем шанування людей творчої праці, діяльність яких є символом відданості Науці. Без наукового працівника, педагога держава не має майбутнього. Їх наполеглива праця  множить здобутки у світову скарбницю знань. Це свято вшанування наукових традицій, досягнень вчених, якими ми по праву пишаємося, і на які покладаємо великі сподівання.

     Бажаємо колективу нових творчих пошуків і здобутків, невичерпної енергії, наснаги та вагомих успіхів і перемог на нелегкому, але надзвичайно цікавому шляху. Зичимо кожному з вас міцного здоров’я, благополуччя, родинного тепла та любові. Щастя, миру та злагоди вам та вашим рідним і близьким!

 

Найвагоміші наукові здобутки ПФ НУК

Перемога у конкурсі грантових проектів ERASMUS+

 

Кафедра економіки і організації виробництва

 

 

 

У 2020 році доктор економічних наук, професор кафедри економіки і організації виробництва отримала відзнаку НАЙКРАЩА ЖІНКА В ПРОФЕСІЇ (НАУКОВЕЦЬ)

 

Кафедра обліку і економічного аналізу

Наукова діяльність кафедри обліку і економічного аналізу спрямована на розвиток професійного та наукового рівня викладачів і фахову підготовку здобувачів вищої освіти. Освітній процес успішно поєднаний з науково-дослідним. В рамках наукової діяльності,  проводяться дослідження з обліково-економічних  проблем  сталого розвитку країни та регіону; досліджується обліково-аналітичне забезпечення діяльності суб’єктів господарювання; проблеми аудиту,  внутрішньогосподарського контролю та оподаткування.

Протягом останніх п’яти років науково-педагогічні працівники кафедри опублікували 97 праць, з них 73 наукового та 24 навчально-методичного характеру. Плідно працювали над науково-дослідною темою «Теорія і практика управлінського і бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту діяльності суб’єктів господарювання»  (номер державної реєстрації ДР  0113 U007515) наукового журналу «Економіка і фінанси», м. Дніпро, в якості співвиконавців. Ефективність результатів НДР підтверджено відповідними актами впровадження та опублікованими матеріалами досліджень. 

Викладачі кафедри взяли участь у роботі 40 Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференцій, 2 Міжнародних науково-методичних семінарах, понад 10 професійних вебінарах, організованих Федерацією бухгалтерів і аудиторів України (наразі науково-педагогічні працівники кафедри є асоційованими членами ФБАУ) та пройшли стажування в освітніх закладах країн Європейського Союзу, зокрема в: Вищій школі економіки і менеджменту суспільного управління в Братиславі, Словаччина; Вищій технічній школі в Катовіце, Польща; Суспільно-економічному університеті у Пшеворську, Польща;  Університеті фінансів, бізнесу та підприємництва, м.Софія, Болгарія 

Важливим напрямом організації наукової роботи кафедри обліку і економічного аналізу є залучення до неї здобувачів вищої освіти, які виявили схильність до наукових досліджень. Під керівництвом викладачів кафедри протягом останніх 5 років до участі в науковій роботі залучено більше 80 здобувачів, які взяли участь у роботі Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференцій, ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з облікових дисциплін, І-му етапі ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування», науково-практичних форумах, тренінгах, брифінгах, засіданнях круглих столів  тощо.

 Крім того, здобувачі вищої освіти мають можливість живого спілкування з практикуючими спеціалістами, шляхом участі у семінарах та вебінарах, що організовуються Всеукраїнським громадським об’єднанням ВКК «Баланс-клуб», членами якого є науково-педагогічні працівники кафедри  

 

Кафедра ФЗТД

Кафедра щорічно проводить студентський науково-практичний форум «Сучасні технології: досягнення та перспективи». На ньому представляються десятки доповідей, в тому числі з інших навчальних закладів. На кафедрі підготовлено 3 посібника (2 за останні 5 років) та 1 монографія (можна викреслити). Готуються нові підручники.

Викладачі кафедри ФЗТД підготовили за 5 років  понад 100 тез доповідей сумісно із студентами на конференції та форуми.

За останні 5 років підготовлено: 1 стаття в Scopus, Web of Science 2, фахових журналах – 18, методичні вказівки – 55.  Викладачі кафедри підготували 9 доповідей на Міжнародні та Всеукраїнські конференції. Приймають участь в он-лайн вебінарах; 4 викладача кафедри приймали участь у програмі Євросоюза Erasmus+ (Капура І.А., Гордієнко М.Л., Тарасов І.В., Лисих А.Ю.).

Капура І.А. отримав сертифікат із США міжнародного зразка з Америки. Асоціації інженерів-теплоенергетиків. Лисих А.Ю. вступила у Всеукраїнську громадську організацію «Асоціація технологів-машинобудівників України». Тарасов І.В. підготував до участі у ІІ турі Всеукраїнському конкурсі студентських робіт студентку Д. Шандрик. Капура І.А.,  Лисих А.Ю., Тарасов І.В. здобули другу вищу  освіту ОКР магістр. Тарасов І.В. заключив договір на обслуговування комп’ютерної системи з одним із комунальних підприємств міста. Тарасов І.В. впровадив інформаційну систему «Навчальний процес» в нашому ВНЗ. 

 

 Кафедра соціально-гуманітарних дисциплін.

 

Кафедра ТЕ та ТМ вітає всіх НПП

з днем НАУКИ !

Бажаємо творчого натхнення всім НПП ! 

За п’ятирічний термін кафедра «Теплоенергетики та технологій машинобудування» має такі наукові досягнення:

-         опубліковано статей у фахових виданнях – 17;

-         опубліковано тез доповідей на науково-практичних конференціях, в тому числі міжнародних, всеукраїнських та студентських – 64;

-         організовано НПП працівниками Анастасенко С.М. та Шостаком О.В. та проведено п’ять студентських науково-практичних форумів «Енергозбереження як енергетична безпека України».

НПП кафедри підготовлено до друку і видано:

-         три навчальних посібника і одна колективна монографія;

-         36 методичних вказівок до лабораторних і практичних занять та конспектів лекцій для студентів.

 

Кафедра ТЕ та ТМ

Кафедра теплоенергетики та технологій машинобудування

 

Кафедра "Енергетичне машинобудування"