Ukrainian English German Polish

27 лютого 2019 року в актовій залі Первомайської філії та Первомайського коледжу Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова в рамках співпраці з Первомайською філією Миколаївського обласного центру зайнятості відбувся ярмарок-презентація «Кар’єрний альянс» на який було запрошено більше 20 підприємств, фірм, установ та закладів м.Первомайська.

Альянс (фр. Alliance), за визначенням, це союз, об'єднання на основі формальних або неформальних договірних зобов'язань. Це визначення повністю відповідає взаємовідносинам між нашими навчальними закладами та потенційними роботодавцями протягом багатьох років.  Не стала виключенням і цьогорічна зустріч майбутніх випускників з представниками влади та бізнесу.

Ярмарок-презентація «Кар’єрний альянс» це "довгограючий" спосіб пошуку роботи, і тому його можна назвати стратегічним. Багато компаній беруть участь в ярмарках не тільки з метою закриття гарячих вакансій, але і вирішують задачу формування бази даних кадрового резерву своєї організації.

Це можливість вивчення ринку праці як то кажуть «на практиці», а не в теорії. На ярмарку були представлені компанії різних галузей діяльності. Аналізуючи їх пропозиції, студенти мали можливість сформувати своє уявлення про різні сектори ринку праці, порівняти свої зарплатні очікування з реальними пропозиціями, довідатись не тільки про відкриті вакансії, а й про спеціалізовані програми набору молодих фахівців, стажування, практики.

В індивідуальній бесіді з представниками роботодавців студенти мали можливість отримати відповіді на всі питання що стосуються специфіки працевлаштування, роботи, основних вимог до претендента.

Висловлюємо вдячність всім, хто прийняв участь в ярмарку. Сподіваємость на позитивні результати від спілкування. Представляємо фотозвіт про проведений ярмарок – презентацію «Кар’єрний альянс».

 Відділи практик,сприяння працевлаштуванню та сертифікатних програм ПФ та ПК НУК