Ukrainian English German Polish

Уже вшосте у Первомайській політехніці проходить науково-практичний форум з питань енергобезпеки України, де обговорюються питання зменшення витрат різних видів палива та економії енергоресурсів. Ініціаторами проведення даного заходу традиційно виступають кафедри теплоенергетики та технологій машинобудування та енергомашинобудування які очолюють Віктор Ошовський та Вікторія Нестеренко. Від адміністрації на форум завітали декан інженерно економічного факультету Ірина Жувагіна, заступник декана інженерно економічного факультету Сергій Анастасенко, завідуючі кафедр економіки та фундаментальних дисциплін Лариса Гришина та Ігор Тарасов.

Проблемні питання запропоновані слухачам стосувалися тем оцінювання енергетичної безпеки України, аналізу напрямків застосування енергії сонця, проблеми смітепереробки, застосування біологічних джерел теплової енергіі, енергозбереження та екології та багато іншого. Цікавими та презентабельними, на думку слухачів, були доповіді  Ярослава Білоуса (науковий керівник Олександр Шостак), Олексія Замарайкіна (керівник Олександр Шостак), Ірина Згама( керівник), Дмитро Анастасенко (керівник Ігор Капура) та Микола Рубцов(керівник Ігор Тарасов).

Свіжі ідеї щодо заощадження енергетичних ресурсів, на думку учасників форуму, зможуть використати вітчизняні підприємства та приватні організації.