Ukrainian English German Polish

Уже вдруге на теренах Первомайської політехніки в переддень Дня боротьби зі СНІДОМ проходить акція «Ми за безпечний секс». 
Це традиційна спільна акція студентства з Благодійним фондом «Здорова нація», метою якої є проведення просвітницької роботи в першу чергу серед молоді. Адже недостатня поінформованість про ризики для здоров’я, шляхи передачі ВІЛ та інших інфекцій, методи їх профілактики є причиною широкого поширення цих захворювань серед молоді. А проблема захворюваності українців на ВІЛ/СНІД, на жаль, щороку набуває все більших масштабів. 
Про важливість акції говорять самі студенти, бо ж поінформованість для них є запорукою безпеки. 


– Такі акції сьогодні вкрай необхідні, - говорить голова студпарламенту ПФ НУК Тетяна Будна, - бо лише торкаючись проблеми, ми більше розуміємо людей які живуть з ВІЛ-інфекцією. А маючи інформацію про профілактичні дії ми дбаємо про себе та інших. Дякуємо БОМОФ "Здорова нація" за те, що завжди відгукується на наші прохання щодо спільних акцій.
Хотілося б додати, що такі акції є непоодинокими. Студентство політехніки давно й плідно співпрацюють з командою БОМОФ «Здорова нація». Це квести, лекції, диспути та спрямування до тестування на ВІЛ. 


Довідково
1 грудня Україна разом зі світовою спільнотою традиційно долучається до заходів, присвячених боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІДу. За даними експертів ВООЗ, наша країна посідає перше місце в Європі за темпами поширення цієї смертельно небезпечної недуги.
Всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.
Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.
Цей день став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров'я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання і його профілактику.

Відділ по роботі з молоддю та міжнародних програм