Ukrainian English German Polish

Днями у Первомайській політехніці відбулася традиційна міжвузівська студентська науково-практична конференція, яка щорічно проводиться навчальним закладом. На захід прибуло близько півсотні молодих науковців, серед яких уперше взяли участь й п’ятеро учнів первомайських шкіл – члени малої академії наук. До речі, всі вони щойно повернулися з перемогою з Всеукраїнських науково-дослідних змагань. Разом з ними відвідали захід їхні наукові керівники та директорка гімназії Наталія Качура. На конференцію також завітав і волонтер Корпусу Миру  Alex Poole. Останніх було запрошено до президії, яку очолив директор філії Сергій Доценко. Вести науковий захід в цьому році було доручено першокурсникам Анастасії Шелестенко та Дмитру Подуфалову.

 Учасники конференції традиційно генерували нові ідеї та давали  конкретні пропозиції щодо вирішення політичних, соціально - економічних, правових та технічних проблемних питань розвитку України як європейської держави. Спочатку відбулася пленарна частина, де звучали як привітальні слова, так і заслуховувалися наукові роботи. Далі всі учасники конференції розійшлися по секціями, де продовжилася робота над науковими темами.

 Тематичні напрями роботи конференції:

  • · Автоматизовані системи та сучасні інформаційні технології;

 · Економічні проблеми сучасного суспільства та шляхи їх подолання;

  • · Проблеми та перспективи розвитку бухгалтерського обліку та аналізу;

 · Сучасні дослідження правових та соціально-політичних проблем;

  • · Сучасний стан та перспективи розвитку енергетичного машинобудування та теплоенергетики;

 · Фундаментальні і прикладні науки у вирішенні глобальних проблем сучасності - Географія та геологія: сучасний стан і проблеми; - Математика в сузір’ї наук; - Фізика навкруг нас; - Сучасні хімічні технології.

Захід пройшов на високому рівні, залишивши по собі найприємніші враження.

Відділ по роботі з молоддю та міжнародних програм